Norilax med glasnudelsallad

Norilaxen är marinerad i teriyaki och serveras med en smakrik glasnudelsallad, wasabiaioli och tångkaviar. Tångkaviar består till 85 % av brun havstång. Havstången växer längst Normandies och Skottlands kuster och skördas året runt.

1. Dela laxen i portionsbitar och bryn dem runt om. Vänd laxen i teriyakimarinad. Klipp långa remsor ca 2 cm breda, en för varje laxbit. Linda en noriremsa runt varje laxskiva. Strö över salt.
2. Om du vill ha laxen riktigt genomstekt, fortsätt att baka den i en ugnsfast form ca 10 minuter på 200°.
3. Glasnudelsallad: Blötlägg glasnudlarna. Sila bort vattnet och koka dem sedan ca 1 min. Lägg ner sockerärterna och böngroddarna i kokande vatten 1 min, ta upp och spola genast av dem i kallt vatten. Strimla sockerärterna. Kärna ur och strimla paprikan.
Blötlägg aramen ca 5 minuter i kallt vatten och krama ur.
Blanda alla ingredienserna med teriyakimarinad och sesamolja.
Strö på sesamfrön och salt.
4. Servera norilaxen med tångkaviar eller röd stenbitsrom och glasnudelsallad.

Recept från