Nordamerikansk majsgryta med kyckling

Recept på nordamerikansk majsgryta med kyckling. Blue cheese-dressing är en klassiker i USA. Här kommer den i grytform med majs och selleri.

15 minuter + 25 minuter i ugn

 

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen och skär den i grova klyftor. Blanda klyftorna med 1 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.
  2. Blanda 1 msk soja, 2 krm salt och 1 krm peppar. Pensla kycklingen med blandningen. Lägg kycklingen bredvid potatisen och tillaga ytterligare 10–15 min, tills kycklingen är genomstekt.
  3. Låt majsen rinna av. Ansa och skär sellerin i ca 3 cm breda bitar. Spara blasten till garnering. Lägg majs och selleri i en gryta och tillsätt grädde och ost. Låt sjuda utan lock ca 10 min. Krydda med 1 krm peppar.
  4. Strö den sparade sellerin över majsgrytan. Servera med kyckling, potatis och sallad.

 

Recept från