I annonssamarbete med SöNDAG

För 4 portioner

Ingredienser

2 schalottenlökar
4 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
3 bladselleristjälkar
250 g tomater (2-3 stycken)
100 g torkade aprikoser
1 tsk krossad torkad chili (piripiri)
2 msk myntablad hackade + för dekor
1 l grönsaksbuljong
50 g änglahårspasta eller andra trådnudlar

1 Skala och hacka lök och vitlök. Skär bladsellerin i tunna skivor. Hacka tomater och aprikoser.
2 Hetta upp oljan i en kastrull och låt lök och vitlök mjukna utan att ta färg.
3 Tillsätt selleri, tomater, aprikoser, chili och hackade myntablad. Fräs ytterligare ett par minuter.
4 Häll i buljongen, tillsätt en nypa salt och sjud soppan under lock 20-30 minuter. Låt nudlarna koka med de sista 3-4 minuterna.
5 Smaka av soppan och servera den med färsk mynta.

Fler recept med: Afrikanskt, Övrigt, Söndag, Soppa, Vegetariskt