Kryddig fiskrätt med mycket grönsaker. Kryddan ras el hanout är inte så lätt att få tag på men finns i välsorterade livsmedelsaffärer och specialbutiker.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g kolja eller torskfilé
1 squash (ca 400 g)
2 vitlökssklyftor
4 msk neutral rapsolja
1 msk ras el hanout (kryddblandning)
1 burk hela tomater (400 g)
1tsk+2 krm salt
150 g haricots verts
ev färsk timjan

Tillbehör

3 dl couscous

15 minuter

1. Halvtina fisken om den varit fryst. Skär squashen  i ca 2 x 2 cm stora tärningar. Skala och skiva vitlöken.
2. Fräs squash och vitlök i olja. Sänk värmen och blanda ner krydd-blandningen. Låt den fräsa ca 2 min.
3. Häll i tomaterna och tillsätt 1 tsk salt. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt haricots verts.
4. Skär fisken i bitar och strö över 2 krm salt. Lägg i fisken och fortsätt sjuda under lock ca 5 min, tills fisken är färdig. Garnera ev med färsk timjan.
5. Servera med couscous.