New York Cheesecake

New York cheesecake. Amerikansk cheesecake med få ingredienser gör att denna kaka till en lättbakad favorit. Krämig med härligt crunch i kanterna.

Annonsen laddas.

New York cheesecake

1. Sätt ugnen på 175°. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kex och socker. Täck botten och kanter på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

2. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 8 min. Sänk ugnstemperaturen till 150°.

3. Rör färskosten mjuk med elvisp. Tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Pressa saften ur citronen, mät till ca 0,5 dl. Vispa ner skal och saft i smeten.

4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Låt kakan svalna i formen innan den lossas och garneras med bär och citronmeliss.

 

Recept från Allt om Mat