Nässelsoppa med kycklingfrikadeller

Recept på nässelsoppa med kycklingfrikadeller. Thaibasilikan ger frikadellerna en lätt lakritssmak. Får du inte tag på thaibasilika kan den ersättas med 1/2 dl hackad persilja och 1/2 tsk mald anis.

Annonsen laddas.

Nässelsoppa med kycklingfrikadeller

 

1. Ansa och förväll nässlorna. Finhacka dem.
2. Frikadeller: Finhacka thaibasilikan. Blanda färsen med salt, sambal oelek och äggvita. Rör i grädden, lite i taget. Blanda i thaibasilikan. Forma färsen till små, runda bullar.
3. Koka upp buljongen. Sjud frikadellerna, ca 10 i taget,
ca 4 min. Ta upp dem med hålslev och håll dem varma i en skål under aluminiumfolie i 100° varm ugn.
4. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret ca 3 min. Sila över buljongen och tillsätt nässlor och grädde. Krydda med fänkål, salt och peppar. Låt koka ca 5 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
5. Servera soppan med frikadeller och bröd.

Recept från Allt om Mat