Nässelsoppa

En klick creme fraiche på slutet både lyfter och rundar av soppan

Nässelsoppa Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Nässelsoppa

Ingredienser 4 person(er)

Nässelsoppa
4 l nässlor, nyplockade
1 msk smör
1 st gräslök, knippa (ca 25 g)
1 st schalottenlök
1 l vatten
1 msk vetemjöl
1 dl crème fraiche
2 tärningar grönsaksbuljong
0,5 tsk salt
Pocherade ägg:
1 l vatten
0,5 msk ättiksprit, 12 %
0,5 msk salt
Tillbehör:
1 pkt bacon
4 st , pocherade ägg

1. Soppa: Skala och hacka löken. Grovhacka gräslöken. Rensa och och grovhacka nässlorna. Fräs lök, gräslök och nässlor i smör 2–3 min under omrörning. Kör blandningen i matberedare till slät konsistens. Späd ev med lite vatten om det behövs.
2. Häll tillbaka mixen i grytan. Blanda ner mjölet. Tillsätt resten av vattnet och smula över buljongtärningarna. Låt soppan sjuda på svag värme ca 5 min. Smaka av med salt. Vispa ner creme fraiche. Värm soppan före servering.

Recept från