Nässelknäcke

Recept på nässelknäcke. Nässlorna ger knäcket god smak och extra näring. Bröden håller minst två veckor om de förvaras torrt.

30 minuter + 1 h jäsning + 8 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Blanda vatten och jäst och rör tills den lösts upp. Krama ur och hacka nässlorna. Blanda nässlor och surdeg med degvätskan.
  2. Tillsätt vetemjölet och hälften av rågmjölet. Arbeta sedan ner resterande rågmjöl i omgångar till en fast deg. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme. Sätt ugnen på 250°.
  3. Dela degen i 12 bitar. Kavla ut varje del så tunt det går utan att de går sönder.
  4. Lägg brödkakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Picka dem med gaffel.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 8 min, tills de får lite färg i kanterna. Låt kallna på galler. 

 

Recept från