Matiga, läckra frallor fyllda med nyttiga nässlor och frön. Det går precis lika bra att forma två limpor av degen. Grädda då i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

För 15 frallor

Ingredienser

50 g nässlor
1 msk olivolja
25 g jäst
5 dl vatten ljummet (37°)
2 msk flingsalt
2 dl grahamsmjöl
11-12 dl vetemjöl (660-720 g)
200 g mozzarellaost

Pensling:

Garnering:

1 dl blandade frön och kärnor t ex pumpakärnor och solrosfrön

1. Fyll en stor kastrull med vatten och koka upp. Skölj nässlorna och låt dem koka 1-2 min. Ta upp nässlorna med hålslev, låt svalna och krama ut överflödig vätska.
2. Mixa nässlorna med olivoljan med mixerstav till en slät massa.  
3. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet. Rör tills jästen löst sig. Blanda ner resten av vattnet, salt och nässelolja. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt ca 10 min för hand eller 5 min i maskin. Spara lite vetemjöl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt ca 1 timme.
4. Knåda degen försiktigt på mjölad arbetsbänk. Dela den i 15 bitar. Riv eller skär mozzarellan i små bitar. Arbeta in lite mozzarella i varje degbit och forma till små, runda bullar. Lägg glest på plåtar med bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 250°. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 min.
5. Pensla bullarna med vatten och strö över blandade frön och kärnor. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna på plåten.

Fler recept med: Bakning, Buffémat, Matbröd, Övrigt, Picknick