Nasi Goreng betyder stekt ris. Rätten serveras med fläskkött, kyckling eller räkor eller en blandning av alltihop. Den blir ganska het.

För 2 person(er)

Ingredienser

3 dl ris kokt
2 msk ketjap manis söt indonesisk soja
2 msk tomatpuré
3 schalottenlökar
2 chili röd och grön
1 vitlöksklyftor
150 g salladskål
100 g spenat färsk
2 morötter skalade
400 g fläskkött eller kyckling, eller räkor, skurna i små bitar
1 msk olja till stekning
0,5 tsk svartpeppar
2 ägg
1 krm salt

Nasi goreng – gör så här:

  1. Blanda det kokta riset med soja och tomatpuré.
  2. Hacka lök, chili, vitlök och grönsakerna och ställ åt sidan.
  3. Stek kött eller kyckling i oljan tills de nästan är färdiga.
    Tillsätt löken, chili, grönsakerna och salt. Stek tills grönsakerna är färdiga, tillsätt riset och vänd runt tills allt är varmt. Tillsätt peppar och ev mer salt.
  4. Vill du ha ägg med så vispa äggen skummigt med 1 krm salt. Stek blandningen 1-2 min som en omelett, vänd och stek kort på andra sidan. Omeletten rullas sedan och skäres i tunna skivor som blandas ner i den färdiga rätten.