Myntadoftande pastasallad med chèvreost & rostad paprika

Den här pastan kan även ätas kall som pastasallad och passar bra på en utflykt eller på en buffé. Chèvreosten kan även bytas mot t ex ricotta- eller fetaost.

Recept: Pastasallad med chèvreost & rostad paprika

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Lägg de hela paprikorna i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Rosta paprikorna i övre delen av ugnen ca 20 min.
    Lägg paprikorna varma i en bunke och täck den med plastfolie (då går det sedan lätt att få bort skalet). Låt dem vila ca 5 min.
  4. Ta upp paprikorna och lossa skalet försiktigt med en liten kniv.
    Skär bort kärnhuset och skär sedan paprikorna i strimlor.
  5. Blanda den varma pastan med paprikastrimlor, smulad chèvreost, oliver, olivolja, basilika och mynta. Smaka av med svartpeppar.

Recept från