Myntadoftande pasta med chèvreost & rostad paprika

Den här pastan kan även ätas kall som pastasallad och passar bra på en utflykt eller på en buffé. Chèvreosten kan även bytas mot t ex ricotta- eller fetaost.

Annonsen laddas.

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Lägg de hela paprikorna i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Rosta paprikorna i övre delen av ugnen ca 20 min.
Lägg paprikorna varma i en bunke och täck den med plastfolie (då går det sedan lätt att få bort skalet). Låt dem vila ca 5 min.
4. Ta upp paprikorna och lossa skalet försiktigt med en liten kniv.
Skär bort kärnhuset och skär sedan paprikorna i strimlor.
5. Blanda den varma pastan med paprikastrimlor, smulad chèvreost, oliver, olivolja, basilika och mynta. Smaka av med svartpeppar.

Recept från Allt om Mat