Recept på muurikkabröd. De här bröden är en nordisk variant av de indiska naanbröden.

För 4 person(er)

Ingredienser

50 g jäst (37°)
0,5 l vatten
2 tsk strösocker
1 tsk vaniljsocker
9 dl vetemjöl (480g)
2 msk matyoghurt
1 tsk salt
2 msk rapsolja
1 tsk flingsalt

Muurikkabröd — gör så här:

  1. Rör ut jästen i vatten. Tillsätt socker och vaniljsocker. Rör ner mjölet. Arbeta degen ca 5 min.
  2. Tillsätt yoghurt och salt. Rör med träsked ca 3 min. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.
  3. Dela upp degen i tio bitar och platta ut dem till ca 1 cm tunna kakor.
  4. Stek i olja på en varm murrikka ca 3 min på varje sida, beroende på temperatur. Låt det bli gyllene. Strö över flingsalt och ät genast!
Fler recept med: Bakning, Barn och familj, Mackor, Matbröd