Mustig nötgryta med kanel

Köttgryta med mjuka men koncentrerade smaker. Ett långkok med nötkött till helg och fest. Perfekt bjudmat!

Annonsen laddas.

30 min + 1 1/2 timme kokning

Mustig nötgryta med kanel

 

1. Putsa köttet. Skär i strimlor. Lägg mjöl, salt och peppar i en plastpåse.
Lägg i köttet och skaka. Bryn köttet i 2 msk smör i en gryta. Ta upp.

2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i 2 msk smör i grytan.
Tillsätt kött, soja, messmör, fond, vatten och portvin. Skala ingefäran.
Knyt ihop timjan och körvel med lagerbladet. Lägg buketten i grytan.
Tillsätt ingefära och kanelstång.

3. Låt grytan sjuda under lock ca 30 min. Ta bort kanelstången och rör om. Låt sjuda ytterligare ca 30 min.

4. Ta bort örter och ingefära. Tillsätt grädde, mjölk, lingonsylt och
vinäger. Låt puttra ca 30 min utan lock.

5. Ansa svampen. Stek i 2 msk smör i en stekpanna. Vänd ner svampen i
grytan. Servera med kokt potatis, rårörda lingon och rivna morötter.

Recept från Allt om Mat