Mustig kycklingsås

En mustig sås som kan förberedas dagen innan och som också passar till gås och kalkon.

Mustig kycklingsås Receptbild - Allt om Mat
Stefan Almers

Mustig kycklingsås

Ingredienser 6 person(er)

2 msk smör
8 dl vatten
0,5 tsk svartpeppar, nymald
4 msk vetemjöl
1 st gul lök
1 st morot
75 g rotselleri
1 msk kinesisk soja
3 dl rött vin
1 msk tomatpuré
1 dl kalvfond, koncentrerad
0,5 dl madeira

1. Skala morot, lök och selleri, skär och hacka i små tärningar. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs grönsakerna under omrörning 2-3 min. Tillsätt tomatpuré, peppar och vetemjöl, rör runt så att allt blandas
väl. Häll i vattnet lite i taget under omrörning.
2. Tillsätt fond och rödvin. Låt såsen sjuda utan lock i ca 30 min. Sila såsen och smaka av med soja och madeira.

Recept från