Mustbröd

Recept på ett saftigt bröd med mustig smak. Baka gärna dubbel sats.

Annonsen laddas.

30 min + 70 min jästid + 40 min i ugnen

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Värm musten till fingervarmt, 37 grader. Häll musten över jästen och rör tills den lösts upp. Tillsätt kryddor, olja, sirap och mjöl, spara lite mjöl till utbakning. Arbeta degen i hushållsmaskin ca 10 min. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare ca 5 min. Låt jäsa i bunken under bakduk ca 45 min.
  2. Häll upp degen på mjölad arbetsbänk och forma den till ett -avlångt bröd utan att knåda den. Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk ca 25 min. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Skär skåror i brödet med kniv. Pensla med vatten och strö över grovt salt, kummin och mjöl. Sätt in brödet i nedre delen av ugnen tillsammans med 2 dl vatten som hälls på ugnens botten. Stäng luckan snabbt. Grädda ca 40 min. Låt brödet svalna på galler.

Vi rekommenderar den här produkten från Kökets Favoriter till ditt bröd: Skärbräda med smultråg: Skärbrädan hittar du här!

Recept från Allt om Mat