För 4 portioner

Ingredienser

1 burk musslor i vatten, 250 g avrunnen vikt
150 g haricots verts
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta pressad
200 g purjolök
150 g spenat färsk
250 g cocktailtomater
280 g spaghetti
1 msk olja
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
persilja finhackad

1. Häll av musslorna i ett durkslag och låt dem rinna av ordentligt.
2. Ansa och dela haricots verts och blanda dem i en skål med olivolja och vitlök.
3. Ansa och strimla purjolök. Skölj och skär eventuellt spenaten i mindre bitar om den är stor. Dela cocktailtomaterna. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet och blanda med olja. Lägg upp på ett varmt uppläggningsfat.
4. Hetta upp en stor stekpanna och fräs haricots vertbland-ingen på medelvärme ca 3 min. Blanda ner purjolök och fräs ca 1 minut. Blanda ner spenaten, låt den precis bli mjuk, ca 1/2 min. Krydda med salt och peppar och lägg upp på pastan.
5. Lägg ner musslor och tomater i den heta stekpannan och låt det bli varmt ca 1/2 min. Fördela det på pastan och strö över finhackad persilja. Servera med färskriven parmesan. Ca 420 kcal per portion, 21 g protein, 11 g fett, 59 g kolhydrater