Se till att köpa ett riktigt gott bröd som du kan suga upp den varma goda buljongen med.

För 4 pers

Ingredienser

Musslor med fänkål

2 nät blåmusslor (à 1 kilo)
1 morot
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd
1 msk olivolja
2 krm rökt paprikapulver
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
2 krm salt
2 msk slätbladig persilja

Tillbehör

surdegsbröd

Ca 35 min

Musslor med fänkål – gör så här:

  1. Borsta musslorna rena under kallt vatten och dra bort skägget. Kontrollera att alla musslor lever genom att knacka dem i bänken. Kasta de som inte sluter sig.
  2. Skala morötter, lök och vitlök. Ansa fänkålen. Skär morötterna i tändsticksstora strimlor. Skär lök, vitlök och fänkål i tunna skivor. Fräs allt i olja med paprikapulver.
  3. Häll på vin och grädde. Tillsätt salt och koka upp. Lägg i musslor, blanda om och lägg på ett lock. Låt koka ca 8 min. Skaka om kastrullen någon gång under koktiden. Släng bort de musslor som inte öppnat sig. Tillsätt persilja.
  4. Ös upp musslor och buljong i varma tallrikar. Servera bröd till.