På Nya Zeeland heter dessa musslor kiwimusslor. De är stora och fina och finns färdigkokta i våra frysdiskar. Jerker har inget salt i sin salsa; han tycker att saltet konkurrerar för mycket med smaken av pepparfrukten. Musslorna kan också värmas på en bit folie på grillen.

För 6 person(er)

Ingredienser

20 frysta gröna musslor med ena skalet kvar
1 röd spansk peppar
3 schalottenlökar
0,5 kruka koriander
1 lime
0,5 dl olivolja
2 krm strösocker

1. Tina musslorna. Sätt ugnen på 250°. Dela pepparfrukten och avlägsna kärnor och mellanväggar. Strimla och hacka fint.
Finhacka schalottenlöken. Strimla koriandern. Pressa limen.
2. Blanda pepparfrukt, schalottenlök, koriander och limesaft i en bunke.
3. Placera musslorna i en långpanna eller ugnssäker form.
Fördela "salsan" på musslorna. Värm musslorna i mitten av ugnen 5-6 minuter.