Stora frysta färdigkokta musslor finns i frysdisken.
De är bara att lägga ner direkt i en god soppa och låta bli genomvarma.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g förpackning frysta gröna musslor
1 gul lök
1 fänkål
0,5 msk smör
2 dl vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk koncentrerad fiskfond
5 dl vatten
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald
0,5 tsk citronskal rivet
1 dl persilja finhackad

Till servering

4 vitlöksbröd

1. Skala och hacka löken. Ansa och skär fänkålen i bitar.
Fräs lök och fänkål i smör i en gryta 2-3 min. Tillsätt vin,
grädde, fiskfond och vatten. Låt det koka ihop ca 10 min.
2. Lägg ner musslorna och låt dem bli varma. Smaka av med salt och peppar. Strö citronskal och persilja över. Servera med bröd.