I annonssamarbete med SöNDAG

Zuppa di Muscoli.

För 4 portioner

Ingredienser

1 kg musslor
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor i skivor
4 msk persilja finhackad
1,5 dl torrt vitt vin
1 msk citronsaft färskpressad
nymalen svartpeppar
eventuellt salt
4 lantbröd i skivor

1/ Tvätta musslorna noga i rinnande kallt vatten.

2/Ta bort allt skägg, knacka musslorna i bänken och släng alla musslor som inte är stängda.

3/ Hetta upp olja, vitlök och nästan all persilja i en vid panna.

4/Tillsätt efter en minut vinet och låt det koka ner i en halv minut, så att alkoholen försvinner.

5/ Lägg ner musslorna och täck med ett lock. Koka i cirka 2 minuter och skaka
pannan regelbundet.

6/Flytta över musslorna med hålslev till en varm skål när de öppnat sig.

7/ Sila kokspadet genom en finmaskig sil och tillsätt citronsaften.

8/Smaka av med peppar och kanske lite salt.

9/ Rosta brödskivorna och bottna fyra varma skålar med dem.

10/Fördela musslorna i skålarna, slå över det varma kokspadet och strö på resten av persiljan.