"Jag vill gärna dela med mig av en god och mycket enkel vickningsmacka som min fru och jag njutit av flera gånger" skriver Christer. Olivolja med citronsmak är gott att steka musslorna i. Används vanlig olivolja kan lite citron istället pressas över musslorna.

För 2 person(er)

Ingredienser

3 ägg
0,5 dl dill hackad
225 g musslor i vatten
2 skivor vitt bröd
1 msk smör
1 msk olivolja gärna med citronsmak
2 krm flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

sallad, skivad rödlök

1. Hårdkoka äggen och hacka dem. Blanda i dill. Låt musslorna rinna av. Hetta upp en stekpanna. Smöra och stek brödskivorna på båda sidor.
2. Stek sedan musslorna hastigt (ca 15 sek) i het panna i olivolja.
Blanda ner musslorna i ägg- och dillhacket. Salta och peppra.
Fördela röran på brödskivorna. Servera med sallad och rödlök.

Fler recept med: Mackor, Övrigt, Skaldjur