Musselpasta

Musslorna måste först skrubbas rena och kontrolleras att de lever.
Sedan kokas de tills de öppnas. Det är inte så viktigt att ingredienserna i grundkoket är finhackade eftersom de inte används i själva
rätten.

1. Skrubba rent musslorna och skär bort eventuellt skägg.
Kasta alla musslor med trasiga skal och de som inte stänger sig när du knackar på dem.
2. Blanda lök, persilja, vin, vatten och peppar i en stor kastrull och koka upp. Lägg i musslorna, skaka om och lägg på lock.
Låt koka 5 min. Blanda om musslorna någon gång mitt i koket.
3. Dra av från värmen och låt musslorna stå någon minut.
Sila upp musslorna och plocka ur dem när de svalnat.
Lämna några med skalet kvar, det blir snyggt på tallriken.
4. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär tomatköttet i klyftor.
Skala och skär lök i klyftor och finhacka vitlök. Skär zucchini i bitar.
5. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wok. Stek lök och vitlök på medel värme först ca 1 min. Lägg i zucchini och rivet citronskal, stek ytterligare ca 1 min. Vänd sist i musslor, tomat och grovhackad basilika och stek ca 1/2 min.
6. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt salt.
Servera med nykokt spaghetti samt några extra droppar olivolja, svartpeppar och gourmetsalt.

Recept från