Musslorna ska ätas rykande varma. Doppa gärna bröd i den goda buljongen och servera en liten klick dijonsenap till.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 kg musslor
2-3 vitlöksklyftor
1 fänkål
1 msk olivolja
2 msk citronsaft pressad
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
250 g körsbärstomater

Tillbehör:

lantbröd, dijonsenap

20 min

Musselgryta – gör så här:

  1. Borsta och skrapa musslorn rena under kallt vatten. Knacka dem i diskbänken, de som inte sluter sig kastas. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär fänkålen i tärningar.
  2. Fräs vitlök och fänkål i olivolja ca 2 min. Tillsätt citronsaft, salt och peppar. Lägg ner musslor och tomater. Koka under lock ca 3 min tills musslorna öppnat sig.
  3. Servera musslorna rykande varma med bröd och en liten klick dijonsenap.