Det var länge sedan det fanns ett riktigt bra müslirecept i Allt om Mat, skrev Helen och skickade in sitt. Vi håller med, denna müsli vinner i både smak och pris jämfört med köpta. Här är receptet på Helens jättegoda müsli.

För 1 kilo

Ingredienser

7 dl havregryn
7 dl rågflingor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 dl havre- eller vetekli
0,5 dl råsocker
1 dl sötmandel och/eller hasselnötter
2 dl vatten
0,5 dl rapsolja
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
7 dl corn flakes

Müsli – gör så här:

  1. Blanda havregryn, rågflingor, kokosflingor, linfrö, havrekli och råsocker. Hacka mandel/nötter grovt och blanda i flingblandningen.
  2. Häll vatten och olja i en burk eller flaska. Skaka kraftigt och blanda ner det i flingblandningen. Låt stå 15 min.
  3. Bred ut blandningen i en långpanna. Rosta mitt i ugnen på 200° ca 40 min. Ta ut och rör om i blandningen var 10:e minut tills allt är torrt.
  4. Skär aprikoser i mindre bitar. Blanda i aprikoser, russin och corn flakes när flingblandningen svalnat. Förvara i lufttät burk.
Fler recept med: Frukost, Övrigt