Variera gärna smaksättningen med getost och soltorkade tomater, eller timjan och kärnfria, hackade oliver.

För 6 stora muffins

Ingredienser

Muffins med fetaost och basilika

4 dl vetemjöl (240 g)
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt eller 2 krm salt
1 tsk timjan
3 ägg
1/2 dl olivolja
2 dl naturell yoghurt
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
75 g fetaost

10 min + 30 min i ugnen

1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, bakpulver, salt och timjan.

2. Vispa ihop ägg, olja och yoghurt. Skala och pressa i vitlöken.

3. Plocka basilikan. Spara sex blad till garnering och strimla resten.

4. Blanda äggblandningen med mjölet. Tillsätt den strimlade basilikan och blanda ordentligt. Fördela smeten i sex stora muffinsformar ställda på en plåt.

5. Skär fetaosten i bitar och tryck ner i muffinsformarna. Garnera med basilikablad. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.