Mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal

Recept på mozzarella med granatäpple, mynta och citronskal. Nytt och uppfriskande sätt att njuta av mozzarella.

För 4 personer:

Ingredienser

1 granatäpple
1 citron
2 buffelmozzarellaostar (à 125 g)
0,5 dl mynta finhackad
3 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald 

15 minuter

Mozzarella med granatäpple och mynta – gör så här:

  1. Skär av toppen och botten på granatäpplet. Skär 4–5 skåror i skalet. Bryt isär och plocka ut kärnorna.
  2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet. Riv mozzarellan i mindre bitar.
  3. Lägg osten på ett fat och strö över granatäppelkärnor, citronskal och mynta.
  4. Ringla över oljan och krydda med salt och peppar.

 

Fler recept med: Ägg och mejeri, Förrätter, Övrigt