Moussaka med fetaostsås

Underbara dofter sprids i hela köket när du tillagar moussaka. Den här med smak av rosmarin, kanel och fetaost.

DETTA INLÄGG SPONSRAS AV Söndag

Gör så här:
1) Skär en formfranska mitt itu och riv ut och finfördela inkråmet
till smulor. Gammalt bröd är utmärkt.
2) Skölj och skär auberginen och zucchinin på längden i
tunna skivor. De yttersta auberginskalen blir sega, lägg
dem åt sidan. Salta skivorna på bägge sidor och låt dem
ligga och dra i cirka 20 minuter så att de tappar lite vätska
och moussakan blir fastare.
3) Skala under tiden löken och morötterna. Finhacka dem tillsammans
med sellerin och vitlöken.
4) Hetta upp lite olivolja i botten av en stor stekpanna eller
tjockbottnad kastrull.
5) Fräs de finhackade grönsakerna genomskinliga och tillsätt
sedan lammfärsen och kryddorna. När färsen är brynt häller
du i de konserverade tomaterna och tomatpurén.
Smaka av med salt och peppar.
6) Låt puttra i 20 minuter innan du plockar upp kanelstången
och blandar ner hälften av brödsmulorna. Så här långt kan
du förbereda dagen innan.
7) Sätt ugnen på 175 grader. Gör bechamelsåsen (sök recept) och blanda i den smulade fetaosten mot slutet
så att den smälter helt.
8) Smörj en ugnsfast form, fördela den andra hälften av brödsmulorna
på formens botten.
9) Torka av aubergine- och zucchiniskivorna och lägg dem i
ett överlappande lager så att de täcker brödet.
10) Bred ut köttfärsen i nästa lager och täck med ett nytt
aubergine/zucchinilager.
11) Häll bechamelsåsen överst och grädda moussakan i mitten av ugnen i 50-60 minuter. Rätten är färdig när den är gyllenbrun. Låt den svalna något före servering.

Recept från