Moules marinières med smörstekt röding

Lite matigare blir den annars klassiska musselsoppan med smörstekt öring och färskpotatis.

1. Skrapa musslorna och släng dem, som inte stänger sig när man knackar på skalet och dem som är trasiga.
2. Skala och finhacka 2 schalottenlökar. Fräs dem i smör i en stor kastrull . Lägg ner musslorna, tillsätt vin och låt musslorna koka 3-5 minuter under lock tills de har öppnat sig.
3. Häll av spadet genom en finmaskig sil. Låt musslorna svalna något och täck dem med plastfolie så att de inte torkar.
4. Koka upp spadet tillsammans med grädde och citronsaft. Låt koka 5-10 minuter. Smaka av med ca 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
5. Skrapa och koka potatisen i lättsaltat vatten.
6. Servering: Smörslunga potatisen med örter. Krydda fisken och stek den i smör med skinnsidan ner ca 2 minuter, vänd och stek ytterligare 2 minuter.
7. Hetta upp såsen, värm musslorna i den. Lägg i skivad schalottenlök, finskuren persilja och dill. Lägg upp på varma tallrikar med fisk och färskpotatis. Häll över lite av såsen, kör resten skummig med mixerstav och häll över rätten. Servera direkt.

Recept från