Ofta ärver man sina julrecept, det här receptet kommer från moster. Påsen med sillkryddor innehåller lätt krossad vit- och kryddpeppar, gult senapsfrö, lagerblad och muskotblomma.

För 10 person(er)

Ingredienser

1 burk inläggningssill (420 g)

Lag:

0,5 dl ättiksprit (12%)
1,5 dl vatten
1,5 dl strösocker
1 påse sillkryddor Santa Maria, 10 g
1 morot
0,5 röd paprika
0,5 gul paprika
1 gul lök
1 dl dill hackad

Moster Majs julsill – gör så här:

  1. Häll av lagen från sillen. Skölj den under rinnande kallt vatten i ett durkslag. Torka av med hushållspapper. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
  2. Koka upp lagen med kryddor och låt den svalna. Skala och skiva moroten. Kärna ur och tärna paprikorna. Skala och skiva löken.
  3. Varva sill, morot, paprika, lök och dill i en burk. Häll lagen över och låt stå kallt till nästa dag.
Fler recept med: Fisk, Jul, Övrigt, Sås och marinad, Svenskt