Detta smakrika potatismos serveras ofta till stekt och grillat kött i USA. Rostad vitlök och crème fraîche är hemligheten bakom populariteten.

För 8 personer på buffé

Ingredienser

3 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 kg potatis, mjölig sort (använd bakpotatis när vinterpotatisen är slut)
1 dl mjölk
100 g smör
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald

Mosad potatis med rostad vitlök

 

1. Skala och hacka vitlöken. Rosta vitlöken i olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Låt kallna.
2. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt rinna och ånga av.
3. Värm mjölk och smör tillsammans i en liten kastrull. Häll blandningen över potatisen och vispa till ett luftigt mos. Rör i crème fraiche och vitlök och smaka av med salt och peppar.