Morötter och flower sprouts med clementindressing 

Recept på morötter och flower sprouts med clementindressing. Flower sprouts är en korsning mellan brysselkål och grönkål med en mild och nötig smak.

För 8 personer:

Ingredienser

1 kilo morötter
1 msk olivolja + 2 msk 
1 tsk örtsalt
500 g flower sprouts eller brysselkål och grönkål blandat

Dressing:

1 clementin
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 krm salt

10 minuter + 40 minuter i ugn

Morötter och flower sprouts med clementindressing – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala morötterna, dela om de är stora. Blanda med 1 msk olja och örtsalt.
  2. Ugnsbaka morötterna mitt i ugnen ca 30 min. Halvera flower sproutsen och vänd runt i 2 msk olja. Lägg dem på plåten när 10 min återstår av tillagningstiden.
  3. Dressing: Skölj clementinen i ljummet vatten. Riv det yttersta skalet och pressa ut saften. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll den över morötter och flower sprouts.

 

Fler recept med: Grönsaker, Jul, Övrigt