Servera soppan med ett bröd så blir rätten mer mättande.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 citrongräs
1 gul lök
600 g morötter
1/2 squash (á 300 g)
3 salladslökar
2 msk rapsolja
2 hönsbuljongtärningar
1 1/2 liter vatten
1 kokosmjölk (165 g)
1 tsk salt

Tillbehör

100 g bröd/person

30 min

Morotssoppa med squash

1. Banka och finhacka citrongräset. Skala och grovhacka lök och morötter men ta undan ca 2 dl moröttter till garnering.
2. Strimla squash och salladslök tunt.
3. Fräs citrongräs, lök och morötter i olja i en gryta. Smula i buljongtärningarna.  Häll på vatten och kokosmjölk och koka soppan under lock ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav.
5. Smaka av soppan med salt. Lägg i de sparade morötterna, squash och salladslök precis före servering och låt dem bli varma. Servera soppan med bröd.