En vackert gul, väl balanserad soppa med syrlig smak, sötma och hetta. Utmärkt som förrätt för den som vill överraska gästerna.

För 6 person(er)

Ingredienser

1 röd spansk pepparfrukt
3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
4 morötter
2 msk olivolja
1 grönsaksbuljongtärning
1 apelsin rivet skal
4 dl apelsinsaft pressad
7 dl morotsjuice
0,5 msk vinäger
0,5 tsk salt
50 g smör

Toast

150 g getost (chèvre)
0,5 dl kesella
1 krm svartpeppar nymald

1. Sätt ugnen på 275°. Kärna ur och strimla pepparfrukten, skala och strimla lök och vitlök. Skala
och grovhacka morötterna.
2. Hetta upp olivolja i en gryta.
Rör ner det strimlade och låt fräsa under omrörning.
3.Tillsätt buljongtärning, apelsinskal, pressad apelsin och morotsjuice.
Koka soppan 5-10 minuter.
4.Mixa soppan slät med mixerstav, smaka av med vinäger, salt och smör. Koka upp och servera med toast.
5. Toast: Blanda getost, kesella och svartpeppar med i en gaffel i en skål. Skär 6 brödskivor och bred på getostkrämen. Gratinera högt upp i ugnen tills osten
får färg, 3-5 minuter.