En soppa med mycket smak för den som gillar asiatiskt. Vill man ha en helt vegetarisk soppa kan hönsbuljongen bytas ut mot grönsaksbuljong. Galangalrot kan bytas ut mot färsk ingefära.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g morot
300 g potatis
3 vitlöksklyftor
1 citrongräs
2 msk galangalrot finhackad
1-2 färska chilifrukter
0,5 dl korianderstjälkar finhackade
1 lime rivet skal av
2 msk rapsolja
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
0,75 tsk salt

Tillbehör

ca 1 dl finstrimlad salladslök, korianderblad

1. Skala, ansa och skär morot och potatis i bitar. Finhacka vitlök, citrongräs, galangal, chili och koriander. Finriv limeskalet.
2. Hetta upp olja i en kastrull och fräs alltsammans ca 1 min.
Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Koka under lock tills morötterna är mjuka ca 20 min.
3. Kör soppan i omgångar i en matberedare tills den blir slät.
Häll tillbaks soppan i kastrullen och smaka av med salt. Servera den varm med finstrimlad salladslök och några korianderblad.