Morot och apelsin är smaker som sammanfaller väl. Apelsinen lyfter den lite söta morotssmaken.

För 2 person(er)

Ingredienser

4 morötter
80 g lök liten, gul
0,5 msk smör
2 örtbuljongtärningar (Knorr, italiensk)
5 dl vatten
1 krm svartpeppar
0,5 tsk salt
1 apelsin saft från

1. Skala och skär morötterna i slantar. Skala och hacka löken. Smält smöret i en gryta och fräs morötter och lök några minuter.
2.Tillsätt buljongtärningar och vatten. Koka ca 10 min tills morötterna känns mjuka.
3. Mixa soppan. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt salt och peppar. Rör ner apelsinsaft och låt soppan koka upp.
4. Servera soppan i varma tallrikar med skivad fänkål och fänkålsknutar som tillbehör.