För att kunna steka i så här lite olja behövs en bra stekpanna med släpplätt-beläggning.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g morötter
1 gul lök
2 tsk olivolja
1 msk paprikapulver
1 dl vatten
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk äppelcidervinäger
0,5 tsk salt
1 msk kapris
0,5 dl persilja finhackad

Tillbehör

200 g skinka julskinka eller rökt
40 g grönsallad
4 knäckebröd skivor med bordsmargarin

Morotssallad till skinka – gör så här:

  1. Skala morötter och lök. Skär morötterna i slantar och finhacka lök. Hetta upp olja på medelhög värme och stek morotsslantar och lök tillsammans med paprikapulver ca 1 min.
  2. Tillsätt vatten, pressad vitlök, vinäger och salt. Låt det
    puttra utan lock tills den mesta vätskan kokat bort. Låt svalna och blanda ner kapris och finhackad persilja.
  3. Salladen kan serveras kall eller ljummen till något kallskuret, t ex skinka.