Morotskaka utan socker

Nyttig motrotskaka utan socker. En saftig och god morotskaka med hermesetas. Du kan byta ut sötningsmedel mot stevia eller två mogna mosade bananer och 1/2 dl agavesirap.

Nyttig morotskaka

1. Sätt ugnen på 175°. Skala och riv morötterna fint. Vispa ägg och lättströ vitt och pösigt. Mal nötterna och blanda med mjöl, bakpulver, kryddor och salt.
2. Tillsätt de rivna morötterna, rivet citronskal och den pressade citronsaften i äggsmeten och vänd slutligen ner mjölblandningen.
3. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den på bakgaller.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från