Morotskaka med julkryddor

Saftig morotskaka med god julkryddning som liknar en mjuk pepparkaka. Enkel och god morotskaka som alltid är smarrig att njuta av.

Morotskaka med julkryddor – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Mixa smör, socker, saffran och mandel i en matberedare.
  2. Tillsätt äggen, ett i taget. Skala och finriv morötterna. Rör ner det och apelsinskalet i smeten.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda på nedersta falsen i ugnen ca 40 min.
  6. Blanda ost, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
  7. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
  8. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen fram till serveringen. Sikta över kanel.

Recept från