Morotskaka med glasyr

Världens godaste motrotskaka. Det siktade dinkelmjölet och morötterna bidrar till saftigheten i morotskakan. Mellan och ovanpå kakan breds en frisk färskostfyllning med kanel och vanilj. Saftigaste morotskakan bakar du snabbt och lätt!

1. Sätt ugnen på 200°. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, 24 cm. Mal hasselnötterna. Skala och riv morötterna fint. Rör socker och smör luftigt. Rör i äggen ett i taget under vispning.
2. Blanda i apelsinskal, saft, morot, hasselnötter och filmjölk.
3. Blanda dinkelmjölet med bakpulver, kanel, vaniljsocker och kakao och vänd ner det.
4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna en stund innan den lossas försiktigt och tas ur formen. Låt kallna.
5.Glasyr: Rör ihop ost och creme fraiche och vänd ner kryddor och florsocker. Dela kakan på mitten. Bred ostglasyren emellan och på kakan. Garnera med morot och fint hackade hasselnötter.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från