Saftig morotskaka från Cranks. Sedan starten 1961 har Cranks i London varit föregångare när det gällt vegetarisk mat. Deras morotskaka har blivit en symbol för det goda gröna köket. Saftig och god morotskaka.

För 1 sats(er)

Ingredienser

1-2 morötter 3 dl finrivna, 150 g
1,75 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel mald
0,5 tsk muskotnöt riven
1,5 dl kokosflingor
1 dl russin
2 ägg
2 dl råsocker eller vanligt strösocker
5 msk solrosolja

Morotskaka

1. Värm ugnen till 200°. Smörj och bröda en rund form.
2. Finriv morötterna. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, muskot, kokos och russin.
3. Vispa ägg och socker mycket pösigt.
4. Rör varsamt ner oljan och de torra ingredienserna.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 25 min. Låt kakan ånga av och stjälp upp den.

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Foto: Ulrika Pousette