En nylagad gratäng till den salta skinkan blev en klar hit!

För 10 person(er)

Ingredienser

6 morötter (ca 750 g)
5 potatisar (ca 450 g)
0,5 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl visprädde
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2 rosmarinkvistar
1-2 msk ströbröd
1 mozzarellaost (125 g)

1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva morötter, potatis och lök. Skala och finhacka vitlöken. Varva rotfrukter, lök och vitlök i en smord ugnssäker form.
2. Blanda grädde, mjölk, salt och peppar och häll i formen. Repa och strö över rosmarinen. Tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Ta ut formen. Strö över ströbröd. Skär mozzarellan i bitar och strö över. Tillaga ytterligare ca 10 min

Fler recept med: Gratäng, Grönsaker, Jul, Övrigt