Morotsbullar med solrosfrön

Saftiga och fiberrika bullar som dessutom är riktigt nyttiga. Bullarna  passar perfekt att frysa.

1. Skala morötterna och finfördela dem i matberedare.
2. Smula jästen i en bunke. Koka vetekrosset i 2 dl vatten ca 1 minut. Tillsätt resten av vattnet, olja och yoghurt. Låt svalna till fingervarmt, 37°.
3. Häll blandningen över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i morötter, solrosfrön, salt och sirap. Tillsätt dinkelmjöl och
vetemjöl, spara lite till utbakningen och arbeta ihop till en smidig deg, gärna i hushållsmaskin 6-8 min.
4. Låt degen jäsa under bakduk ca 40 min.
5. Dela degen i 4 bitar. Forma varje bit till en avlång rulle och skär dem i 5 bitar vardera. Forma bitarna till bullar med lätt mjölade händer. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper.
6. Låt jäsa under bakduk ca 40 min. Sätt ugnen på 225°.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 12 min. Låt svalna på galler under bakduk.

Recept från