Morotsbiscotti

Knapriga biscotti är bra att ha hemma som alternativ till fetare kaffebröd. Precis som italienska biscotti är de lite hårdare än våra svenska skorpor. De här känns extra nyttiga med rivna morötter i.

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda havregryn, 7/8 av vetemjölet, bakpulver, strösocker, vaniljsocker, kanel och salt i en bunke.
3. Rör i morötter, ägg, filmjölk och olja. Blanda ihop till en kladdig deg och lägg den på en mjölad (resterande mjöl) bänk.
4. Forma till 3 smala längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
6. Ta ut längderna. Låt dem svalna en kort stund. Skär dem med en vass kniv i 1 cm sneda skivor.
7. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan upp.
8. Fortsätt grädda mitt i ugnen tills de får färg, 8-10 minuter.
9. Öppna ugnsluckan på glänt, stäng av ugnen och låt skorporna stå kvar och torka minst 1 timme.

Recept från