Morots och ingefärssoppa med linser

Morot och ingefärssoppa med linser och fetaost. Toppa gärna soppan med rostade, salta pumpakärnor (finns på påse i butiken).

Annonsen laddas.

30 min

Morots och ingefärssoppa med linser

  1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Fräs morötter, ingefära och vitlök i 2 msk olja i en kastrull 
på medelvärme 5 min.
  2. Tillsätt vatten, fond och mjölk. Låt sjuda
    (se till så att det inte  kokar över!) tills morötterna är mjuka, ca 10 min. Mixa blandningen slät med en stavmixer.
  3. Skölj och strimla purjolöken fint. Smula 
fetaosten grovt. Blanda purjolök, ost och linser till en röra.
  4. Krydda soppan med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Servera med linsröran. Toppa med ärtskotten.

Recept från Allt om Mat