Morots- och fetaostpaj – vegetarisk och så snygg!

Recept på morots- och fetaostpaj. Experimentera ­gärna med att byta ut morötterna och purjolöken mot andra favoritgrönsaker.

Annonsen laddas.

1 timme + 55 min i ugnen

Morots- och fetaostpaj

1. Hacka samman smör, mjöl och salt till en grynig massa, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Låt formen vila i kylen ca 30 min.

2. Sätt ugnen på 200°. Nagga ­pajbottnen. Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min.

3. Ansa och koka morötterna i lättsaltat vatten ca 5 min, tills de känns mjuka. Låt svalna och halvera eventuellt de större ­morötterna på längden. Ansa och strimla purjolöken.

4. Fördela morötter, purjolök och smulad feta i pajskalet. Vispa samman ingredienserna till äggstanningen och häll den över.

5. Grädda pajen mitt i ugnen ca 40 min, tills fyllningen är gyllene och har stannat.

Recept från Allt om Mat