Att "pimpa" couscousen är ett perfekt sätt att addera smak till din marockanska middag! I detta recept har vi öst på med allt det där göttiga som särskiljer helt ok couscous från himmelsk couscous värdig en rykande het Moroccan Beef Tajine.

För 4 portioner

Ingredienser

5 dl GoGreen Fullkornscouscous
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
2 msk olivolja
1 dl goijibär
1 msk korianderfrön
0,5 st broccolibukett
5 dl vatten
1 tärning grönsaksbuljong
2 st kanelstänger
1 tsk gurkmeja
0,5 st citron pressad
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar
1 msk koriander
3 msk GoGreen pumpakärnor

10 min

Så här lagar du receptet:

1. Fräs lök, vitlök, chili i olja i en stor stekpanna tillsammans med gojjibär, korianderfrön och broccoli.

2. Häll över ingredienserna i en kastrull och blanda i vatten, smulad buljongtärning, kanelstänger och gurkmeja. Koka upp och låt koka ett par minuter.

3. Blanda ner couscousen i kastrullen och blanda om ordentligt. Täck genast med ett lock och låt stå några minuter medan couscousen sväller.

4. Smaka av couscousen med citron, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor och servera!

Fler recept med: Buffé, Nordafrikanskt