Denna turbomousse kan förberedas kvällen före och röras krämig precis innan man serverar.

För 4 pers

Ingredienser

Mörk chokladmousse

100 g mörk choklad (65%)
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3/4 dl mörk rom
1/2 dl vatten
2 dl blandade russin
1/2 dl hasselnötter

20 min

Mörk chokladmousse med romrussin och rostade hasselnötter

1. Finhacka chokladen. Värm grädden, dra bort den från spisen. Låt chokladen smälta i grädden. Häll över i en bunke och låt kallna i kylen.

2. Smält sockret i en kastrull till en ljus karamell. Tillsätt rom och vatten och koka ihop. Vänd ner russinen och låt svalna.

3. Rosta hasselnötter i torr panna. Gnid av skalet i en handduk och hacka grovt.

4. Rör chokladen med en sked några varv så att den blir lite fluffig. Skeda upp i små glas. Toppa med romrussin och rostade nötter.