Mor Brittas chokladkaka

En ljuvlig kladdighet som räddat många kalas.

1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på medelvärme. Dra
kastrullen från värmen. Lägg i chokladen, i mindre bitar. Låt stå ett par minuter, och rör sedan tills chokladen har smält och blandat sig med smöret.
2. Vispa ägg och socker, gärna med elvisp, ett par minuter. Tillsätt konjaken.
3. Vänd ner mjölet i äggsmeten med en slickepott.
4. Blanda sedan chokladblandningen med äggsmeten med
slickepotten.
5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm diameter. Häll i smeten.
6. Grädda kakan i mitten av ugnen 11-12 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna ca 1 timme. Servera lättvispad grädde till och riv
eventuellt över lite extra choklad.

Recept från