Monikas mandeltårta

Recept på Monikas mandeltårta. Det här är en lättbakad variant av en klassisk Zuleikatårta. ­Krispiga mandelbottnar fylls och kläs med en gudagod smörkräm.

Annonsen laddas.

30 min + 15 min i ugnen

Monikas mandeltårta

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175°. Rita två rundlar, ca 22 cm, på bakplåts­papper lagda på plåtar. Smörj och mjöla dem lätt.

2. Blanda mandel och socker. ­Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i mandelsockret. Bred ut smeten så jämnt som möjligt i cirklarna.

3. Grädda bottnarna, en i taget, mitt i ugnen ca 15 min. Lossa bottnarna från papperet och låt kallna.

Fyllning:

4.  Blanda äggulor, ­socker och mjölk i en kastrull. ­

Låt sjuda till en tjock kräm under ständig omrörning. Ta kastrullen från plattan och rör ner det mjuka smöret i klickar under omrörning. Låt krämen svalna. Ställ den ­sedan i kylen för att stelna.

5.  Lägg ihop bottnarna med ­hälften av krämen emellan. Bred resten ovanpå. Strö över sockerpärlor och servera

Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat