Mockamillefeuille med hallon och passionsfruktsås

Millefeuille är franska för tusenblad. Fillodegen säljs ofta fryst. Den är tunn och blir mycket frasig då den gräddas.

Mockamillefeuille med hallon och passionsfruktsås – gör så här:

  1. Låt fillodegen tina i sin förpackning, i rumstemperatur.
  2. Hallon-passionsfruktsås: Lägg hälften av de frysta hallonen i en bunke. Strö över sockret. Rör om lite då och då medan hallonen tinar. Passera bär och socker genom trådsil. Hjälp till med en sked så att det mesta möjliga av hallonen tas tillvara. Placera resten av hallonen på ett fat i kylen.
  3. Halvera passionsfrukterna. Gröp ur fruktköttet och blanda det med de passerade hallonen. Ställ kallt.
  4. Mockakrämen: Blanda mjölk, strösocker, äggula, maizena majsstärkelse och espresso snabbkaffepulver i en tjockbottnad kastrull. Värm sakta under ständig omrörning tills krämen tjocknar. Låt svalna i kallt vattenbad. Rör om då och då.
  5. Vispa grädden. Vänd försiktigt ner mockakrämen i grädden. Ställ kallt.
  6. Sätt ugnen på 200°. Dela fillodegen på mitten. Förpacka den ena halvan väl och stoppa tillbaka den i frysen.
  7. Vik ut den andra halvan av fillodegen. Dela den i rektangulära bitar, ca 5 x 9 cm. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Pensla ovansidan med smält smör. Baka i mitten av ugnen 3-4 minuter.
  8. Varva fillodegsflarnen med en matsked mockakräm som på bilden. Pudra florsocker över. Servera hallon- och passionsfruktssåsen till.

Recept från